Klimatpilgrimer

Vi vandrar för klimatet, och vårt huvudbudskap är att bara en avveckling av civilisationen och en återgång till en naturlig livsstil på landsbygden och i skogarna, kan rädda klimatet och miljön. Vårt pilgrimsmål är detta, ingen fysisk plats.

Hur vanligt självmord bland unga i Sverige är

Publicerad 2018-11-17 11:53:00 i Antipsykiatri, Psykiatrikritik, Självmord, Urfolk,

"Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland svenska ungdomar mellan 16 och 24 år. De flesta har varit i kontakt med någon form av psykiatrisk vård innan de begår självmord. Detta är ett faktum. Det är en skam för vårt samhälle, och det borde innebära ett totalt förintande av vår uppblåsta självbild om att vara ”världens tryggaste land”."
 
(Från denna artikel)
 
Våra unga är vårt hopp, vår framtid. Om det står till så med våra unga, hur är det då med vårt land? Hur behandlar vi egentligen våra unga i vårt land? Är vårt land till för våra unga, ja till för människan överhuvudtaget?
 
Och orörda vilda urfolk i Amazonas, som Pirahafolket, känner inte ens till begreppet självmord.
 
Framsteg, någon?
 
Foto av Titti Spaltro
 

Kommentarer

Postat av: None

Publicerad 2018-11-17 13:53:19

Det finns nog flera orsaker till detta. För det första är ju självklart det moderna samhället med deras gränslöst brutala kapitalism vart myndigheterna ger totalt faan om sina medborgare så länge man kan pressa pengar ut av dom. Moderna slaveri. Det är inte naturligt och det är inte konstigt då att unga i dag mår så jävla dåligt av detta eftersom samhället har blivit ännu mer höger-extremt sen 20 år tillbaka och livet för unga människor för ögonblicket är generellt otrygt och jävligt.

För det andra har utvecklare av internet klarat gjort hela västliga världen, speciellt då unga människor, beroende av teknologi och sociala medier. Det är ingen hemlighet att detta blev utvecklat i syftet att få användarna till att bli beroende. Forskning visar att beroende av teknologi och sociala medier sliter ut våra dopaminsystem och förändrar hjärnan. Tack och lov är inte dessa ändringarna permanenta, men ändå är det svårt att sluta med sociala medier om man, som de flesta unga i dag, har växt upp med det.

För det tredje har psykiatrin som du säkert vet gått igenom en stor reform i sverige. (visste du förresten att svensk psykiatri är den 4de sämste i hela europa?) Det leder till att det inte finns nog platser för att ta imot patienter och detta är väldigt uroveckande med tanke på hur psykisk ohälsa börjar ta allt mer plats. Dom är ju också så jävla kyniska att den offentliga psykiatrin har börjat följa efter privata företag och vill gå i vinst och spara pengar. Ju flera patienter dom skickar hem med mediciner ju mer pengar tjänar dom självklart.

Svar: Det har du rätt i ...svar av Titti Spaltro
Titti Spaltro och Lars Larsen

Postat av: Lars Larsen

Publicerad 2018-11-17 13:56:25

Straumenlife, jag fick din kommentar! Den var fin! Min blogg misstänkte din kommentar för ett spam!

/Lars Larsen

Postat av: None

Publicerad 2018-11-17 14:02:55

Jaha! undrade värför den inte kom fram så jag skickade den flera gånger.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Titti Spaltro och Lars Larsen

TITTI SPALTRO: Född 1965, halvt italiensk och halvt svensk, fotograf, filmare och poet. Bor i Stockholm. Har gett ut en diktsamling tillsammans med Lars Larsen, sin ex-pojkvän, som heter ”Naturens återkomst”, på Fri Press förlag 2018. Har fotat hemlösa under lång tid, och medverkat i en fotobok om dem, ”Utanför” tillsammans med Mattias Nilsson. Har haft en fotoutställning "kollektivliv" både i Stockholm" (2016) och Åbo (2017), ett femårsprojekt som handlar om vardag och fest i två kollektiv i Åbo. Håller också på med ett filmprojekt om södra Sveriges ekobyar, som hon filmat under en lång vandring till Skåne och tillbaka, tillsammans med Lars. _________________________________________ _________________________________________ _________________________________________ _________________________________________ LARS LARSEN: Född 1984 i Finland, norrman, bor i Stockholm, poet, ekoteolog och ekofilosof (dock inte en akademisk någondera) kallas även ”Munken” (han är munk i en egenstiftad klosterorden, Den Heliga Naturens Orden), själv kallar han sig "Skogsmannen Snigelson” p.g.a. vissa starka band till naturen och djuren, grundlagda bl.a. genom många års hemlöshet som boende i tält, kåta och hydda i Flaten naturreservat och Nackareservatet. Debuterade som poet 2007 med "Över floden mig" på eget förlag, har också gett ut ett ekoteologiskt verk, "Djurisk teologi. Paradisets återkomst" på Titel förlag 2010. Har gett ut diktsamlingen "Naturens återkomst" på Fri Press förlag 2018 tillsammans med Titti, sin ex-flickvän. Lars är städare och byggmålare till yrket. Han lever som frivilligt hemlös och bor i skogen utanför Stockholm. Han avstår från copyright till allt han skrivit här på bloggen. Titti Spaltros texter och bilder är dock copyrightade. Annars är texterna här en del av "Public Domain". Man når Larsen i kommentarfältet på bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela